ImageBeskrivelse: Mankeduen er en stor og kraftig due, ca 40 cm lang. Den er i hovedsak metallisk grønn med brune og grønne nakkefjær.
Hodet og øverste del av halsen, svingfjær og bryst er mørk grå. Stjerten er kort og helt hvit. Den har en svart knopp på nebbrota, de sterke leggene er mørk rød. Den gir ikke ofte fra seg lyder, men kalleropet er coo-coo-coo. Mankeduen er det eneste medllemmet av slekten Caloenas.
Hunnen er litt mindre enn hannen, den har også en mindre knopp på nebbrota, kortere nakkefjær og brunere underdeler. Ungfugler har svart stjert. Dette er en av de aller vakreste duene som finnes.

Utbredelse: Mankeduene hekker på små ubebodde øyer i Indonesia og Nikkobarene ( Nikkobarene var en av Danmark-Norges kolonier i årene 1780 til midten av 1800-tallet). De flyr i flokker mellom disse små øyene på jakt etter frukt, bær, frø og insekter.

ImageBiotop:Hekker i tykk skog/jungel, bygger et reir av tykke kvister i et tre der de vanligvis legger to egg, eliptisk formet og hvite med et blålig skjær.
Hannen og hunnen skifter på å ruge ut eggene,de klekkes etter ca 18 dager.
Ungene er nesten helth jelpeløse da de kommer ut av egget, det kreves
derfor at foreldrene er veldig påpasselige den første tiden.