Det er ikke vanskelig å skille kjønnene hos eurovaktel fra hverandre. Hannen har rustbrune fjær i øvre del av halspartiet/strupen, samt i brystregionen. Ungfuglene begynner å lage galelyder ved 5-6 ukers alder. Hunnen har mye lysere fargede fjær i strupe og brystparti. Hunnen er litt større enn hannen, veier 120-160 gram, mot hannen som veier ca 100-140 gram.
Ved tre ukers alder er det vanligvis mulig å skille de på kjønn etter fargene nevnt over.

 

Hannen skiller ut et hvitt skummete sekret når den er blitt kjønnsmoden. Det er et godt tegn på god reproduktivitet når hannen produserer mye av dette sekretet.

Når det gjelder kjønnsbestemmelse av eurovaktler i andre farger enn viltfarge så er det lyd og sekret som kan være avgjørende for å finne ut om det er en hunn eller hann.

 

Eggene

Vaktelegg kan variere mye i farge og tegninger, fra helt hvite til helt brune. Det vanlige er egg med en krembrun bunn dekt med mørkebrune flekker av ulik størrelse.

Eggene har en normalvekt på

10 gram, som utgjør omtrent 8 prosent av kroppsvekten på vaktelhøner, sammenlignet med 3 prosent for hønseegg.
Eggene fra eurovaktel inneholder 158 kalorier med energi, 74.6% vann, 13.1% protein, 11.2% fett, og 1.1% total karbohydrater. Innholdet av mineraler består av 0.59 mg kalcium, 220 mg fosfat og 3.8 mg jern. Vitamininnholdet er 300 i.u. med vitamin A, 0.12 mg med vitamin B1, 0.85 mg av vitamin B2 og 0.10 mg nicotinic syrer.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett