Opprinnelse:  Sebright er oppkalt etter dens oppfinner, Sir John Saunders Sebright .  Sebright er en av de eldste registrerte britiske "ekte" dverger (mao det er en miniatyr fugl uten tilsvarende stor fugl som er i slekt), oppdrettet i det 19. århundre gjennom et avlsprogram utviklet for å produsere en prydhønsrase.

Det var den første fjørferasen til å ha sin egen spesialistklubb for entusiaster, Sebright høns  ble godkjent til å stille på fjørfeutstillinger ikke lenge etter sin etablering. I dag er de blant de mest populære av dvergraser. Til tross for deres popularitet, Sebrights er ofte vanskelige å avle, og arven av visse unike egenskaper rasen bærer har vært studert vitenskapelig. Som en i stor grad dekorativ kylling, legger de små, hvite egg og er ikke holdt for kjøtproduksjon.

 

Kjennetegn:  Som en ekte dvérg, er Sebright svært liten av vekst, hanen veier i gjennomsnitt 625 gram og høna 570 g. Deres korte rygger, forholdsmessig store bryst, og nedover-peker vinger kombineres for å skape et kantet, kvikt titt utseende. 

Alle Sebrighter har fjærdrakt som er fylt rundt kantene jevnt med sort, på underlag av enten mørk gull eller hvitaktig sølv. Sebrights har bein uten fjær med skifer-blå hud, og nebbet har ideelt sett en mørk hornfarge. Sebright haner har en rosenkam dekket med fine punkter, og en liten tapp som feier tilbake fra hodet (kalt en leder). Kammer, øreflippene og hakelapper var opprinnelig lilla, men i dag er de ofte lyse røde.

Karakteristisk, Sebrights er bare en av få hønseraser der haner har samme fjærdrakt som høna, det betyr at de har ingen av de lange, -formede fjær vanlig hos de fleste haner som vises i halen, nakke og sal. De er snille høns, men på grunn av at de er lette og lett kan fly opp kan det være best å holde dem i et mindre, inngjerdet område. Sebrights ofte vil leve lykkelig sammen med andre raser også. Sebrights er ikke produktiv eggleggere og høner er bare forventet å produsere 60-80 kremhvite egg hver sesong.

Farvevarianter: Godkjent i følgende farger: sølv svartsømmet, gull svartsømmet og sitron svartsømmet.

Egg: Minstevekt for rugeegg er 30 gram, skallfargen hvit til kremfarget.

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett