Jersey kjempe - Foto Ballygally | ShutterstockHistorie: Jersey kjempe ble utviklet mellom 1870 og 1890 av John og Thomas Black i Burlington County, nær byen Jobstown, New Jersey. Som navnet antyder, er disse typiske mellomstore hønsene imponerende i størrelse med voksne haner som veier 5,9 kilo, og voksne høner som veier 4,5 kilo, noe som gjør dem til de største renrasede i hønseavlen.

Den opprinnelige intensjonen til brødrene Black var å skape en høne som potensielt kunne erstatte kalkun som en premium matfugl. Under rasens utvikling ble Black Javas, Black Langshans og Dark Brahmas brukt til å forsøke å nå dette målet. Rundt 1895 ble uttrykket "Giant" brukt i forbindelse med rasen, og de ble kjent som "Black Giants" til ære for deres skapere (ikke på grunn av deres farge.) Navnet ble senere endret til "Jersey Giant" av Dexter P. Upham av Belmar, New Jersey, til ære for opprinnelsesstaten. Mr. Upham var som tidlig oppdretter interessert i å forbedre Black Giants. I 1921 ble American Association of Jersey Black Giant Breeders Clubs opprettet, og navnet "Jersey Giant" ble offisielt godkjent for denne rasen.

Beskrivelse: Den vanligste Jersey kjempe, svart, har en solid svart fjerdedel med en grønn fargetone. De har en stor rød enkel kam, middelsrøde hakelapper og mellomstore øreheng. Svarte Jersey kjempe har gul hud dekket av deres fjær, men synlig under sine skifergrå føtter. De hvite ser ut som svarte, unntatt de har hvite fjær og gule ben. Blå Jersey kjempe, nylig godkjent av APA, har gråblå fjær med mørke haleheng og svarte nakkeheng.

Jersey kjempe har et rolig temperament, og blir lett håndtamme. De vil gjerne komme løpende mot deg for å få nærkontakt.

Egg: Jersey kjempe er gode eggleggere, og legger flere egg enn for de fleste andre raser. Eggene deres er ekstra store i størrelse med farge som varierer fra mørkbrun til lys kremfarget. Når du ruger eggene, tar Jersey kjempe noen ganger 1-2 dager lenger å klekke enn de fleste hønseraser.

 

Jerpe hunn - Foto: Ballygally|Shutterstock Farger: Svart, hvit og blå

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett