En liten ferjetur utenfor Kristiansund, på Averøy, har Oddleif Resheim laget seg sin egen fuglepark.

Når vi går inn gjennom hageporten hos Oddleif hører vi straks fuglesang i alle slags utgaver. Best hører vi nymfeparakittene som sitter i et bur med utsikt utover mot Kristiansund.
Helt siden guttedagene har Oddleif vært glødende opptatt av fugler og natur. Oppveksten på småbruket Ressheim i Langvågen i Sør-Solvær, der familien bodde, ga gode muligheter for mye kontakt med naturen. Naturfag fikk en helt spesiell tiltrekning på unge Oddleif.

 

Nå i voksen alder har det ført til en egen fuglepark med blomster og busker som rammer inn tomten. Jobben i Nordsjøen førte til mye reising, på hjemveien som gikk om Stavanger ble det mangt et møte med rogalendinger som skaffet rasehøns og andre fugler som ble med på flyet til Kristiansund og Averøy.

Gjennom medlemskap i både tyske, engelske og danske fugleforeninger har Oddleif fått gode kunnskaper om hobbyen sin.
Blant mange hundre fugler er det flere sjeldenheter, paljetthøner(også kalt madagaskarvaktel) finnes bare i Norge hos Oddleif, noen få finnes i Danmark. En flokk med syriske swift duer, de eneste i Norge finner du også hos Oddleif. De har en helt spesiell flukt i luften, som et glidefly, samt stuper gjerne rett ned i løpet av flukten.

 

Ønsker du deg noen nye fugleraser, spør jeg forsiktig. - Tja, sier han, mye spennende å finne ennå, frankiske trommeduer kunne jeg egentlig tenkt meg avslutter Oddleif med et smil.

 

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett