Habitat: Fjellrike skoger fra ca 8000 til 14 000 meter på sommeren og 6000 meter på vinteren.

Hekking: Disse sky, unnvikende fugler lever enkeltvis eller i par. I motsetning til de fleste av sine fasanslektninger foretrekker Temminck's tragopan å hekke i trær, selv om den tilbringer mesteparten av dagen på bakken med å lete etter blomster, blader, gress stilker, bregner, moser, bær, frø og noen gang insekter.

Paringstiden hos Temminck tragopan starter i mars og varer ca en måned eller så. Hannen forsøke å lokke hoa til å parre seg ved å blåse opp den store, fargerike hudfolden på halsen, og de to lange kjøttfulle hornene over øynene , vifte med halen og utføre en imponerende skjermdans. Nye reir bygges vanligvis i trærne bare noen få meter over bakken, men forlatte reir av andre arter blir også ofte tatt over. Tre til fem egg legges fra begynnelsen av mai, og ruges i 26-28 dager av hunnen. Kyllingene passes på utelukkende av hunnen, de unge Temminck tragopaner utvikler seg raskt og er i stand til å fly bare dager etter klekking. Likevel er kyllingene sammen med hunnen i ca en måned til seks uker før de er i stand til å brødfø seg selv og er i stand til å klatre til sikkerhet i trær.

Utbredelse : Temminck tragopan er utbredt over hele de østlige Himalayafjellene, og finnes i det østlige India, Kina, Bhutan, Myanmar og Vietnam. Denne arten vandrer vertikalt opp og ned fjellsider i henhold til årstidene, tilbringer den kalde vinteren på lavere høyder, og flytter til høyere høyder etter hvert som temperaturen stiger om våren.

 

Lyd: