Habitat: Fjellrike skoger fra ca 2000 - 4000 meter.

Hekking: I fangenskap fungerer Koklassfasan best med en ganske stor gressvoliere, og som alle fasaner foretrekker den å ha busker å skjule seg blant og hekke i. Koklass kan få samme diett som andre fasaner, men trenger en voliere med en overflod av vegetasjon som gjør at de trives mye bedre hvis de har rikelig med busker og grønt tilgjengelig for dem. De er hardføre fugler, men de ser ut til å være utsatt for parasittisk infeksjon, så de bør regelmessig behandles med ormemiddel. 

Koklassfasanene blir normalt fruktbare i sitt første år. De vil få voksen fjærdrakt og et par kan produsere fruktbare egg vanligvis i april da de er rundt 10 eller 11 måneder gamle. Eggene er en av de vakreste fasaneggene og er små og kremfarget med mørke flekker av rødbrunt. Antall egg kan være fra 4 til 9 stykk, og hønen kan godt legge flere ganger hvis eggene fra de første blir tatt.

Foto: Wang LiQiang/Shutterstock.com                                                       Utbredelse : Koklassfasanen er en mellomstor sky fugl begrenset til høyereliggende skoger fra Afghanistan til Sentral-Nepal, og i nordøst-Tibet til Nord-og Øst-Kina.

 

Lyd: