Foto Wang LiQiang | ShutterstockBeskrivelse:
Kroppsfasongen er ulik andre fasaners. Den er kraftig bygd, virker tung. Fargene er nydelige, skinnende metallic av grønt, blått, svart og fiolett, med rette blir glansfasanen også kalt fuglen med ni farger. Den er nasjonalfugl i Nepal.
Glansfasanen har et kraftig nebb som den bruker aktivt på leting etter røtter, knoller og larver. Den har et meget godt syn, hannen er ustanselig på utkikk etter fiender på himmelen. Naturlige fiender i opprinnelig miljø er først og fremst ørner.

Utbredelse:
Som nevnt er glansfasanen nasjonalfugl i Nepal og lever i vill tilstand i Himalayas høye fjell, Afghanistan, Pakistan, India og Tibet.

Foto Vadim Petrakov | ShutterstockBiotop:
Lever i store høyder blant Himalayas fjell, i høyder mellom 2400 og 4500 meter o.h. Reiret bygges i trær, men også noen ganger i klipper i fjellet. De legger befruktede egg i sitt andre år. Det er hardføre og enkle fasaner å holde for nybegynnere på oppdrett. Volieren bør være minst ca. 35 kvadratmeter stor.
Dersom ikke større voliere, bør nok volieren dekkes med grus i bunnen, ettersom glansfasanen raskt graver opp eventuelt gress. Det er veldig aktive "gravere". De 4-8 eggene de legger klekkes etter 28 dager. Kyllingene har noen kritiske uker i starten, et godt tips er å gi de kokt eggeplomme og vitamintilskudd i drikkevannet.

Foto Wang LiQiang | Shutterstock

Lyden av Glansfasan

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett