Foto Sunti | ShutterstockBeskrivelse: Begge kjønnene: Like, men hannen er litt større. Samlet grå farge med mørkere grå sperring og metallblå / lilla / grønne sirkler på enden av vinge- og halefjær. Hvitt ansikt og hake, grå nebb og ben.

Grå påfuglfasaner får navnet sitt fra det slående grønnblå øyemønsteret på fjærene på ryggen. Resten av fjærene er mørkegrå med hvit flekk. Hannen har en kam som kan forlenges fremover for å dekke nebbet. Hunnene ligner på hannen, men med en mindre krone og dullere fjerdrakt.

Habitat: Tropisk skog.

Hekking: Avl skjer mellom mars og juni. En rede lages i en grop som vanligvis ligger ved bunnen av en bambustre. Det er lite informasjon om avlsvanene til denne fuglen i naturen, men det antas å legge bare to egg per hekking. Kyllingene er lik utseende til voksne hoer.

De kremfargede eggene klekkes etter 22 dager.

Foto: Weranut | Shutterstock Utbredelse : Grå påfuglfasaner lever i de tette skogene i Sørøst-Asia, Bangladesh, Bhutan, Cambodia, China, India, Laos, Thailand, Vietnam

Diett: Frukt, frø og insekter.

 

Oppdrett:

Settes sammen i par. Grå påfugler legger egg andre året etter hoa er født, hannen ikke er fruktbar før sitt andre eller tredje vår. Rolige fugler som bør ha en voliere med god plass og masse skjulesteder.

 

Lyd:

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett