ImageBeskrivelse: Den er nesten på størrelse med en Harlekinvaktel, det vil at den er ca 15 cm, mens en harlekin er 16 cm. Hannen har sin karakteristiske svarte brysflekk. Båndene mellom parene er veldig sterke. Hannen har et to noters lyd lik whit-whit. Lever av frø, korn, gress og insekter.

 

Utbredelse:
Den lille sortbrystede regvaktelen lever i India der den finnes tallrik. Den finnes også i Thailand, Pakistan og Burma(Myanmar). I den senere tid er den også sett i Vietnam. De er funnet i høyder helt opp til  2000 til 2500 meter i Himalayafjellene.

Biotop:
Trives på beiteland og enger med buskvegetasjon. Hekker i regntiden, vanligvis fra mars til oktober. Reiret legges i åker eller gress, 
noen ganger i utmark. Hønen legger 6-8 egg, og ruger i 17-18 dager. Begge foreldrene fostrer opp kyllingene!
Den krever mere ro enn de andre af coturnix-slekten, mens de ruger og har kyllinger, da den lettt lar seg stresse og forstyrre.

Image Den finnes her i DANMARK hos forskjellige oppdrettere i meget begrenset antall, den har lett for å flyve opp mot taket, hvis den føler seg utrygg.
    
Så det er viktig at det er god dybde i volieren/mjukt tak, samt god beplantning, eventuelt løse grener, det skal også tilføyes at hvis hanen er utilfreds med et eller annet så er han meget høytropende, nesten irriterende, det kan være en ny lyd eller en katt i nærheten han reagerer på!! Men ellers er det noen skjønne fugler å arbeide med, god fornøyelse!!

Tekst og bilder av Flemming Pedersen, Danmark,  for Prydfugler.no

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett