Diamantfasan par - Foto Wang LiQiang/Shutterstock Beskrivelse:Sammen med Gullfasan er vel Diamantfasan den mest utbredte blant oppdrettere av prydfasaner. Og ikke uten grunn. Den er en ren nytelse å se på. Likeså dens kurtisering av maken, der den spiller ut kragen i nakken i all sin prakt. Den ble omskrevet i litteraturen første gang i 1829, første oppdrett ble registrert i 1874.
De bør ikke gå sammen med gullfasan i oppdrett ettersom de kan blande seg. Desverre er det mange av disse blandingene etter hvert. Flere av de er flotte å se til, men altså ikke ekte diamantfasaner. De er hardføre og skal gå ute året rundt.

Sitt engelske navn Lady Amherst`s Pheasant, har den fått fra en engelsk dame som sammen med sin mann var stasjonert i India. Hun fikk et par av fasanene av Sir Archibald Campbell, som igjen hadde fått de av kongen av Java. Desverre døde begge fasanene to uker etter at de kom tilbake til England. For: hønsefor, korn, frukt, grøntfor som løvetann, gress, o.s.v.

Diamantfasan hann - Foto Wang LiQiang/Shutterstock Utbredelse: Lever i vill tilstand i østlige Tibet, nordlige Burma og sørlige Kina.

Biotop:I høyere-liggende områder med bambus. Reir på bakken bak busker eller kratt. Bør ha minimum 8-10 kvadratmeter stor voliere. 6-12 egg klekkes etter 23-24 dager. Fullt befruktede egg andre året.

Lyd:

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett