Hvit ørefasan - Foto Tormod SæthreBeskrivelse: Vekt: hannen - ca 2,5 kg, hunnen - ca 1,7 kg. Stor hvit fasan med røde bein og svart hode/hatt. Den har en blåsvart stjert, ikke så lang som hos de andre ørefasanene. Det samme med øreskjegget, det er ikke så langt som på de andre ørefasanartene. Det er ikke stor forskjell på kjønnene, hunnen er litt mindre, og har mindre/mangler sporer på beina. Som de andre ørefasanene er den hvite også tillitsfull og kan bli ganske tam. I Himalaya blir den kalt for shaggy - snøfuglen.

 

Utbredelse:

Underarter: C. c. drouynii  finnes i Tibet, C. c. dolani  i vest-sentrale Kina, C. c. crossoptilon i vest-sentrale Kina samt sør-øst Tibet og nord-øst India, C. c. lichiangense i sør-sentrale Kina.

 

Habitat: 

Lever i fjellområder, både med og uten innslag av skog, gjerne områder med fjellbjørk og den lavtvoksende busken rhododendron. I hekkesesongen på høyder fra 3500 meter til 4300 meter, i vintersesongen trekker de ned til ca 2800 meter over havet.

 

Hvit ørefasan - Foto Wang LiQiang / Shutterstock Reproduksjon: Hvite ørefasaner lever det meste av året i store gruppper på 10 til 30 individer. På våren går de inn i monogame parforhold. Fra midten av april og til juni er det vanlig at de legger de mellom 4 til 11 eggene. De ruges av hunnen i 24 dager før de klekkes.

Anbefalt minstestørrelse på voliere er 19 kvadratmeter. Vær obs på at ørefasener graver mye i bakken med nebbet.  

 

Mat: Ørefasaner er i hovedsak gravere,  det vil si at de bruker det sterke nebbet sitt til å grave i bakken etter røtter, skudd og insekter. De lever også av frø, blad fra trær, frukt og bær. I fangenskap/voliere er oppdrett2 fra Felleskjøpet et bra for, suppler gjerne med frukt og bær. Grønne vekster som løvetann er også bra for. 

Lyd:

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett