Beskrivelse: Stor, umiskjennelig perlehøne, med bar hud på hode og nakke som er blåaktig-grå med et band av korte kastanjefargede fjær som strekker seg bak øynene på baksiden av hodet, lang; hvit stripete ovale fjær som utvides fra bryst og rygg; øvre rygg og bryst er strålende blått, med en svart lapp på midten av brystet, vingene og bak halvparten av kroppen flekket med en lang, hengende hale. .

 


Hunnene ligner på hannen, men er noe mindre og har mindre sporer. Kyllingene er mye som andre perlehøns, men utvikler lyseblå underdunsfjær etter noen uker

 

Utbredelse: Østlige Afrika, Somalia, sørlige Etiopia, østlige Kenya and nordlige Tanzania.

Habitat: Tørre savanner og "scrublands", områder med kratt og buskvegetasjon.

Hekking: Legger 4 til 8 egg, men vil legge i flere omganger hvis eggene fjernes. Det varierer når de legger egg på sesongen, noebn ganger tidlig vår, og gjerne sen høst igjen. Legger egg første året. Eggene ruges i 24 dager før de klekkes.

Merknader i forbindelse med oppdrett i voliere: Denne arten fungerer veldig bra i innhegninger. Hannene kan noen ganger være litt aggressive mot deres holder og høner, så planlegg for en stor voliere med god dekning for hønen. De er hardfør fugler, tåler varme godt, men trenger litt beskyttelse på de kaldeste dagene på vinteren. De er best holdt i par, men kan holdes med andre arter så lenge volieren er stort nok. 
Oppdrett av gribbperlehøns presenterer ingen spesielle krav. Høner foretrekker å legge eggene sine i høyt gress eller under busker. Kyllingene trenger masse levende mat som melormer for å få dem i gang. Det fungerer å klekke kyllinger i rugemaskin for så å sette de sammen med foreldrene etter 2 uker. Hannen adopterer gjerne kyllingene, varmer de på natten og finner mat til de om dagen. Grønt for skal være en viktig del av kostholdet til både voksne og unge.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett