Tverrstripet Plymouth Rock, Foto David Kay | Shutterstock Historie: Plymouth rock er en tung hønserase som stammer fra USA, og den har fått en klippe oppkalt etter seg rett utenfor byen Plymouth. Plymouth rock ble stilt ut så tidlig som i 1869, første gang i Massachusetts.

Renraset rolig høne. Legger svakt brune egg.

 

Beskrivelse: De er gode eggleggere, og kyllingene er hurtigvoksende og utmerket som slaktedyr. Den hvite varianten har hatt stor betydning ved framavling av broiler. Den har svært liten rugelyst. Kyllingene vokser raskt, men befjæres ofte sent. Det er mulig å foreta kjønnsbestemmelser allerede når kyllingene er daggamle, ved å se på prikken på hodet: Hanekyllingens prikk er uregelmessig, og hønens er mindre og regelmessig. De er hardføre og har et rolig vesen. De er aktive til å lete etter mat, men har ikke flygeevne. Hanen veier 3–3,5 kg og hønen 2,5–3 kg. Rasen finnes også som dverg.

 

Tverrstripet Plymouth rock, Foto Elena Elisseeva | ShutterstockEgg: Eggene er svakt brune til gulaktig. Minstevekten for egg er 55 gram .

Farger: Hvit, Svart, Gul, Blå, Blå randtegnet, Tverrstripet, Lys columbia, Rapphønsfarget, Brunbåndet, Sølvtegnet

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett