1.0 Gul Orpington    -   Foto: LMIMAGES | Shutterstock Historie: Orpington ble opprinnelig avlet fram i 1886 av William Cook i landsbyen Orpington i Kent, Storbritannia som en kjøttrase, men dens popularitet som en showfugl har fjernet mange av disse opprinnelige bruksegenskapene. I løpet av årene ble de antatt å ha vært krysset over til andre raser for å øke fjærmengden som gjør at de ser store ut. Den store størrelsen og behagelige naturen til Orpington har gjort dem til en veldig populær fugl å beholde. De ble til og med holdt og vist av dronningmoren da hun levde.

 

Beskrivelse:  De er tunge fugler og har mye myk fjæring. Underdelen har fjær som dekker bena, nesten til føttene. Det er fortsatt noen utgaver med brukshøner(kjøttfulle, eggproduksjon) av Orpington rundt om som ser forskjellig ut, men det er svært vanskelig å finne stammer som vil legge mer enn 160 egg per år. Noen gode stammer legger opp til 200 egg per år. Orpington høner pleier ofte å bli klukk(rugevillig) enkelt og er veldig gode mødre. Kyllingene vokser langsomt og får sen befjæring. Det tar ofte opp til ti måneder før de legger sitt første egg.

 

  Orpington 0.1, rapphønsfarget  -  Foto: pfluegler-photo | ShutterstockEgg: Eggene er gule til brune. Minstevekten for egg er 55 gram. Eggene har tynt skall, noe som til tider kan være litt irriterende for dem som skal sanke dem.

Farger: Orpington høns finnes i flere farger:

Gule, Hvit, Svart, Rød, Blå randtegnet, Blå/svartspettet, Tverrstripet, Svart/hvitflekket, Lys/columbia, Gul/columbia, Rapphønsfarget, Porselensfarget, Bjørkefarget, Gul/svart kanttegnet.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett