Rhode Island Red (R.I.R - Foto: Ariene Studio | ShutterstockHistorie: Rhode Island Red er en av de mest kjente fjærfe-rasene. Det er to egenskaper som har gjort den så populær, den har stor kjøttfylde og er en utmerket egglegger som gårdshøne. Opprinnelsen er fra Massachusetts og Rhode Island der den ble utviklet på 1880- og 1890-tallet, forfedrene var malaysiske (derav den dype fargen), Shanghai, Java og Brown Leghorn-høns. Dens karakteristiske farge og gode produksjonsegenskaper hjalp den til å spre seg raskt. Den enkeltkammede varianten ble tatt opp i American Poultry Associations Standard of Perfection i 1904, og de rosekammede hønsene ble akseptert et år senere i 1905.

Opphavsmennene til Rhode Island Red ønsket å lage en fugl som kunne legge et godt antall egg, men likevel egne seg til kjøttproduksjon. Disse fuglene er veldig gode eggleggere med brune egg, kanskje de beste eggleggerne av alle rasene med to formål. De kan legge 200 – 300 egg i året fra og med seks måneders alder. Siden 1940-tallet har Rhode Island Red blitt selektivt avlet for mer effektiv eggproduksjon, og blitt mindre, lysere og mindre broket som et resultat. Av størst bevaringsinteresse er "gammeltypen" Rhode Island Reds, som er større, mørkere og mer brokne. Disse fuglene blir sjeldne ettersom rasen er "forbedret" for å møte industriens behov.

Beskrivelse: Hønene av denne rasen veier over 2,7 kg og hanene over 3,6 kg. Rhode Island Red er kjent for sin hardførhet og sin evne til å håndtere marginale forhold mens den fortsatt produserer egg.

Temperament: Noen haner kan til tider være aggressive. De fleste høner er fredelige og kan bli "klukk" bortsett fra stammene som er sterkt utvalgt for eggproduksjon.

Egg: Eggene er brune, minstevekt er 55 gram. Eggproduksjon per år: 200-300 egg.

Farger: Fjørfargen er dyp rød med svart stjert. Liten kam, rødt ansikt og røde øreskiver.

 

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett