Når du skal ha oppdrett av Houdan-kyllinger, er det en viktig faktor å vurdere deres sinnelag og temperament. Mange velger å oppdra denne sorte og hvite hønserasen på grunn av deres rolige og vennlige natur, noe som gjør dem flotte for bakgårdsflokker og til og med som kjæledyr. Noen eiere har til og med rapportert at Houdanene deres liker å bli holdt og koset med, noe som gjør dem til et morsomt tillegg til enhver familie.

De er også kjent for å være en hardfør hønserase og tåler kaldt vær. Det er viktig å merke seg at mens Houdan høns generelt er vennlige, kan de noen ganger være litt flyktige og nervøse. Dette gjelder spesielt når de er unge. Så det er viktig å håndtere dem forsiktig og ofte for å hjelpe dem til å bli mer komfortable med menneskelig interaksjon. Men med tålmodighet og mye sosialisering kan Houdans bli veldig føyelige og enkle å håndtere.

Houdan-høner har en tendens til å bli klukk og ønsker å ruge ut eggene sine. Dessverre er hønene også utsatt for å knekke eggene de ruger på fordi disse hønsene bare er for store og tette til å være rugere.

Kjøttet fra Houdan høns sies å ha en utrolig smak. Fordi de er raske til å vokse til å bli fruktbar, har de vært populære som kjøttfugler tidligere.

Kjennetegn: Houdan høns har topp, skjegg og muffer og har fem tær på hver fot. Deres rektangulære kropper er satt på ganske korte ben. De er en av de bedre prydrasene for generell bruk. På grunn av toppen deres krever de god plass og fôr- og vannbeholdere som hindrer dem i å bli våt og skitten, spesielt i kaldt vær. På grunn av den femte tåen går kyllinger av Houdan ofte med en hoppende gangart.

Hanen veier ca 3,6 kg, hønen ca 3 kg. Farger: flekkete, hvite.

Egg: De legger hvite egg, ca. 40-160 egg i året.