ImageBeskrivelse: Lengde 63 cm, 1700g (hann) 1400g (hunn). En stor gåselignede and med oransje-kastanje-nøttebrun underdel/bryst. Hannen har svart hode med grønnlig skjær i fjærene, og mørk nærmest svart kropp. Hunnen har hvitt hode. Ulikt andre ender er det her hunnen som skifter farge etter hekkesesong. Hannens kallerop er ‘zonk-zonk…’, mens hunnen har et rullende ‘zeek-zeek’. Danner par for livet. I hekketiden er de meget agressive og bør ha egen voliere. Faktisk den mest agressive av gravendene.

Utbredelse: Finnes bare i vill tilstand på New Zealand, har økt betraktelig i antall de senere årene. Det lokale navnet blant maoriene, de innfødte, er Putangitangi.

Biotop: Finner mat på gressletter, der de beiter på gress, også korn og skudd på busker. Vannplanter står også på matseddelen. Hekker august til desember på New Zealand. Reiret lages av gress og fjær, og plasseres som hos andre gravender gjerne i en hule i bakken, steinrøys, under ei rot eller også i en hul trestamme så høyt over bakken som 25 meter! Er vanligvis 2 år når de hekker for første gang. 5-15 egg ruges av hunnen i 30 - 35 dager. Ungene er flyvedyktige etter ca 8 uker.

Aktuell video

Avem

Nettbutikken Avem

Det du trenger til oppdrett